Gebruiker Login

FBAT

Vermelding minimum bodemvrijheid

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Wagens die op hun keuringsbewijs de vermelding: "Voldoet aan minimum bodemvrijheid" hebben staan moeten erover waken dat ze ook bij een nieuwe keuring deze vermelding behouden zodat ze niet in het systeem van attesten terechtkomen.
 

Mails met login gegevens

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Heeft u 1 maand na uw betaling van het lidgeld nog geen gegevens van ons ontvangen? Misschien was uw mailbox vol of is onze mail in de ongewenste post terecht gekomen. Klik dan op "Wachtwoord vergetenn?" op de homepage, vul uw e-mail in waarmee u registreerde.
Indien u dan nog geen bericht ontvangt met uw wachtwoord, stuur ons dan een e-mail met de vermelding van de mededeling die u bij uw overschrijving opgegeven heeft. Wij proberen dan het probleem zo vlug mogelijk op te lossen, met dank voor uw medewerking.
 

Validatieverslagen

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Voor NIET E-goedgekeurde onderdelen waarvoor een validatieverslag noodzakelijk is, wordt bij wagens met een Europees gelijkvormigheidsattest (C.O.C.) vanaf 1 september 2007 een keuringsbewijs met een beperkte geldigheid van 15 dagen afgeleverd.
Het betreft volgende onderdelen
  • NIET E-goedgekeurde buitenspiegel
  • NIET E-goedgekeurde zetel
  • NIET E-goedgekeurde uitlaat
  • NIET E-goedgekeurde (kunststoffen) motorkap
  • vlinderdeur
  • velg met vaste adapter

Het zijn de fabrikanten/invoerders die de verantwoordelijkheid hebben om een dossier bij de Federale Overheidsdienst in te dienen.
   

Omzendbrief 15 mei 2006

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

De omzendbrief van 15 mei 2006 is verschenen in het Belgisch Staatsblad. U kan deze terugvinden op de volgende link: Omzendbrief 15 mei 2006
 

Registratie metalen of carbon spoilers

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Zoals we reeds vermeldden in één van onze vorige nieuwsbrieven aan onze leden, laten wij nu ook aan alle tuners weten dat metalen of carbon spoilers moeten geregistreerd worden voor 1 september 2007.

Voorgeschreven regels door de beleidscel:

Voor de spoilers wordt in een overgangsregeling voorzien. Spoilers in materialen met een lage absorbtiegraad (o.a. aluminium en carbon) zullen, mits de basisprincipes zijn nageleefd, worden aanvaard tot 1 september 2007.Vanaf die datum krijgen voertuigen die met dergelijke spoilers zijn uitgerust een keuringsbewijs met een beperkte geldigheid van vijftien dagen, tenzij deze verbouwing reeds wordt vermeld op een eerder afgeleverd tuningrapport.

Dus Jullie zijn ervan verwittigd vanaf 1 september zijn spoilers in materialen met een lage absorbtiegraad verboden tenzij deze voor deze datum geregistreerd zijn of met andere woorden, vermeld zijn op het tuningrapport!!